“Wat voor mij belangrijk was: ik heb in twee finales gescoord. In de finale van de Beker van België en een jaar later in de finale van de Europa Cup. Als ik daar een specifiek detail moet uitpikken, dan is het een detail met een droevige kant: mijn vader is overleden en daarvoor heb ik enkele gesprekken met hem gehad.Toen ik hoorde wat er gebeurd is in de trein van Mechelen naar Straatsburg en, nadat we gewonnen waren, terug op de trein naar Mechelen… Als ik weet wat mijn vader heeft meegemaakt op die trein, dat was schitterend! En, ik weet wat ik toen zelf heb meegemaakt, wel, dan moet ik zeggen: indrukwekkend! Je moet je voorstellen, mijn vader was een heel rustige man. Hij werd op de trein gezet, een behoorlijke luxetrein. We wonnen die wedstrijd en na twintig minuten was men erachter gekomen dat diegene die daar zat, mijn vader bleek te zijn. Die man werd ondergespoten met champagne en heeft zich helemaal dronken gedronken, terwijl hij anders nooit dronken was. Hij is poepeloere zat van de trein gestapt. Ja, het lijkt mij wel een geweldige belevenis als vader, als er op een bepaald moment een heleboel mensen naar je toekomen en zeggen: ‘Hé, ben jij dat?’ Die man heeft daar zo van genoten, ik denk dat het één van de hoogtepunten van zijn leven was.”

pieterdenboer

 

Met dank aan Erfgoedcel Mechelen

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*