Dat we mooie kleuren hebben, zijn we het natuurlijk allemaal over eens. Deze kleuren zorgen er echter niet altijd voor dat we een even knappe uitrusting hebben. Op initiatief van de supportersraad werd tijdens het seizoen 2005-2006 de geelrood verticaal gestreepte truitjes statutair verankerd. Sindsdien hebben we al een beter resultaat maar toch kan het mooier.

 

Origineel zijn we absoluut niet: niet in onze kleuren en niet in onze uitrusting. In 2006 dook er dit artikel op de kvm.be site op:

nieuwsbericht 11/12/2006

Racing Waregem – KV Mechelen

Bekijkt u even aandachtig de foto hieronder. U ziet de voorpagina van een editie van El Bayane, een bekende Arabische krant uit Tunesië. De foto in de rechterbenedenhoek is op z’n zachtst gezegd intrigerend te noemen. Wie er slechts een vluchtige blik op werpt, zou zweren dat het plaatje een actie uit een wedstrijd van KV Mechelen beschrijft. Want inderdaad: de geelrode shirts op de foto lijken identiek te zijn aan die van Malinwa. Alleen de sponsor op de voorzijde van de truitjes verraadt dat het niet om de uitrusting van KV Mechelen gaat. Hoe het komt dat in Tunesië een voetbalclub in haast exact dezelfde shirts als Malinwa speelt, is vooralsnog een raadsel. Is KV een begrip in het Tunesisch voetbal waar elke vereniging zich maar wat graag aan spiegelt? Heeft merchandisingverantwoordelijke Robert Vander Elst overspel gepleegd? Of is Johan Timmermans gewoon stiekem ook voorzitter van een Tunesische club?

Na wat onderzoekswerk door onze DNK man kwamen we bij de Tunesische eersteklasse voetbalclub Esperance Sportive de Tunis terecht. Tijdens de Tunesische volksopstand, enkele maanden geleden, doken er regelmatig geel-rode truitjes op. Het werd bijna een symbool van de Jasmijnrevolutie… .

De leuke voetbalsite The Beste Eleven wijdt een artikel over geel-rode ploegen over gans de wereld.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*