In 1988 op een van de Europses matchen in Bergamo: in de namiddag was platte rust en dan moesten we bij elkaar komen en zo’n beetje naar de wedstrijd toeleven. De bespreking begon om 16.00 uur. In de lift zaten De Mos, Benfeld, Rutjes en Koeman en nog drie spelers en de lift blokkeerde opeens tussen twee verdiepingen. De Mos is een man die snel in paniek raakt door zoiets, hij houdt van het leven, dus hij wou niets aan de hand hebben. Een uur is er toen gewerkt om de lift open te krijgen.

Natuurlijk was er paniek: we dachten dat we match niet gingen kunnen spelen, dat we uitstel zouden moeten vragen en de UEFA moeten verwittigen maar alles is goed afgelopen. De lift kwam op tijd naar beneden en we hebben de match kunnen spelen.

De Mos was een beetje geprikkeld, hij dacht dat het met opzet gedaan was. Het was werk van de maffia, ze waren daar tegen ons, enzovoort, enzovoort.
Wij waren altijd als eersten op het veld van de tegenstrever. We kwamen in Bergamo in de spelerszone binnen, in de kabinet en De Mos ging direct op zoek naar de kabine. Van de tegenstrever, de Italianen. Hij had het materiaal van de Italianen gevonden en De Mos ging daar binnen. Hij vond de kast van nummer 7, Stromberg, hun beste speler, een Zweed. De Mos opende de kast en nam de voetbalschoenen van Stromberg weg.

Ze hebben er niks van gehoord, waarschijnlijk had Stromberg wel tien, twintig paar schoenen maar Aad had toch maar een paar schoenen van de blonde Zweed uit de kast gehaald die klaar stonden om mee te spelen. Uit wraak voor de maffia die onze lift hadden geblokkeerd!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*