Tijdens een bijeenkomst in het lokaal ‘Cave de Munich’, op de Ijzerenleen ( toen nog omschreven als ‘De Ijseren Balies’) 9 in het centrum van Mechelen, komen talrijke jonge voetballers bijeen. Ze speelden toen al enkele maanden samen op het miltair oefenplein tussen de Antwerpse- en Liersesteenweg. De studenten-voetballers van het Sint-Victorspensionaat uit Alsemberg, de Leuvense universiteit en het Mechelse Sint-Romboutscollege hadden slechts één doel: een voetbalclub oprichten. Midden oktober 1904 ( bron: KVM-Krant) werd F.C. Malinois geboren! Helaas vinden we geen exacte datum terug.

cave de munich

De herberg – waar men dus ook kon overnachten – bevond zich ongeveer in het midden van de IJzerenleen maar werd tijdens de Eerste Wereldoorlog fel getroffen door de beschietingen en een grote oorlogsbrand.

Na de heropbouw van de Leen, begin jaren ’20 in neo-traditionele stijl, werd het gebouw niet meer gereconstrueerd. Er staan nu 2 gebouwen: Café ‘The Bridge‘ en ‘Le Pain Quotidien‘. Een bedevaartsoord voor de Malinwa-supporter.

Bron: https://inventaris.onroerenderfgoed.be/dibe/geheel/26838 , Geel & Rood en De Kerjeuze Mecheleir

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*