Vrijdag 14 september 2012 was niet zomaar een datum. Die dag was het exact 10 jaar geleden dat Corneel Van der Poel, Steven Tuyls, John Begois en hun ploeg een eerste keer tapten in de door hen vernieuwde kantine op KV Mechelen. Tien jaar later is de tap uitgegroeid tot een grote onderneming, met meer dan 80 vaste, vrijwillige tappers op acht verschillende verkooppunten op Malinwa, en tot één van de beste sponsors van de club. Om die mijlpaal te vieren, was er vrijdag een groot feest in de kantine op Malinwa. Hieronder vindt u het relaas van tien jaar tappen op KV Mechelen.

24 augustus 2002

KV Mechelen is net teruggekeerd naar eerste klasse, maar bevindt zich in een financieel dramatische situatie. Al vroeg in het seizoen wordt duidelijk dat voorzitter Willy Van den Wijngaert de putten niet meer kan vullen en slaakt een noodkreet: zonder externe hulp is het gedaan. Na de derde competitiematch, thuis tegen Bergen (0-0), zitten drie KV-mannen samen in de Club 25 te praten over de penibele situatie: Corneel Van der Poel, Steven Tuyls en John Begois besluiten daar om ‘iets’ te doen om de club te helpen. John Begois stelt eerst een ‘naaktkalender’ van de spelers voor, die tegen grof geld verkocht kan worden, maar al snel valt de keuze op het opkuisen van de grote kantine, die de eerste twee competitieduels gesloten bleef.

Eén dag voor de opening van De Nieuwe Kantine dreigt alles in het water te vallen…

september 2002

De ‘drie musketiers’ brengen hun plan onmiddellijk ten uitvoer, maar ze gaan veel verder dan alleen maar opkuisen.

De staat van de kantine blijkt erbarmelijk: de kleur van de vloer is niet meer zichtbaar en de hamburgers plakken nog achter de radiatoren… Twee weken lang wordt er geboend, gesloopt, gebouwd, getimmerd, geschilderd en vooral enorm hard gewerkt. Met dank aan talloze vrijwilligers en vooral de families Begois en Verbinnen. John staat op ziektekas met een pijnlijke rug maar helpt waar hij kan, Steven offert zijn vakantie bij de gazet op en Corneel zorgt voor opschudding door voor het eerst in… trainingspak op KV te verschijnen, terwijl iedereen hem kent met zijn onafscheidelijk kostuum. In die periode krijgt hij ook de bijnaam ‘Kolonel’. De werken verlopen niet zonder slag of stoot: elektricien Vic Spruyt moet naar de kliniek na een zware val met de ladder en Van den Wijngaert weigert aanvankelijk de garantie te tekenen dat de meubelen van Alken Maes eigendom van de brouwerij blijven. Eén dag voor de opening dreigt daardoor alles in het water te vallen, maar uiteindelijk zwicht de koekjesbakker toch onder de zware druk en geeft zijn fiat.

14 september 2002

Op 13 september wordt ‘De Nieuwe Kantine’ plechtig ingehuldigd met een receptie van traiteur Verbinnen. Corneel, Steven en John willen de prachtig vernieuwde en opgefriste zaal die avond ‘terugschenken’ aan KV Mechelen, maar toenmalige manager Luc Verheyen heeft nog één vraagje: of we de kantine niet voor één match kunnen openhouden, want KV heeft geen tappers. De vrijwilligers stemmen toe, met de uitdrukkelijke voorwaarde: voor één keer. Tien jaar later zitten we er nog… De opening, op 14 september thuis tegen Lierse, groeit uit tot een ware overrompeling. Alle supporters willen iets drinken in de vernieuwde kantine en de arme, onervaren tappers komen handen te kort. John mist daardoor zelfs het debuut van zijn zoon Kevin in het eerste elftal van KV. Steven moet Corneel tijdens zijn maaltijd weghalen uit de business-seats, hij zal er nooit meer terugkeren… Stefaan Tuyls rijdt de hele match rond in Mechelen, tot in de McDonalds, op zoek naar wisselgeld. Uiteindelijk wordt de opdracht tot een goed einde gebracht. De eerste opbrengst bedraagt 5.503 euro.

De unit doet, ondanks alle mankementen en lekken, dienst tot 2010, wordt een pleisterplaats voor duizenden supporters en een ware melkkoe voor KV

november 2002

John koopt in Retie een oude container op, die op KV Mechelen wordt omgebouwd tot drankunit en achter het oud chalet wordt geplaatst. Corneel en Steven denken in eerste instantie: ‘Wat kunnen we met die oude rommel doen?’, maar het blijkt een geniale zet. De unit doet, ondanks alle mankementen en lekken, dienst tot 2010, wordt een pleisterplaats voor duizenden supporters en een ware melkkoe voor KV. Al blijft het een godswonder dat er nooit iemand geëlektrocuteerd werd, met elektriciteitskabels in de langs alle kanten binnenstromende regen… Anno nu doet de unit nog dienst als opslagplaats voor de sfeergroep 25/7.

7 december 2002

Na een pijnlijke en spraakmakende doodsstrijd gaat de vzw KV Mechelen in vereffening. Vereffenaar Joan Dubaere, die zijn persconferentie overigens in de kantine geeft, neemt de scepter over en geeft zijn fiat om de thuismatch tegen Antwerp toch te laten doorgaan. Op de vraag van Corneel of de kantine open mag blijven, is het antwoord kort en krachtig: ‘Ja, maar er mag geen cent betaald worden aan de tappers’. De vrijwillige drankuitbating is geboren. In de voorgaande maanden werden de tappers immers wel betaald: eerst een groep rond de Vilvoordse frituuruitbater Benny Juliens, nadien een groep rond terreinverzorger Marc De Borgher. Tijdens de match tegen Antwerp, bekend om zijn Mars van de Hoop, wordt in de kantine getapt door de jeugdtrainers van KV. Het wordt weer een overrompeling en voor het eerst moeten vaten worden bijbesteld tíjdens de match. Vanuit de brouwerij in Grimbergen komt alsnog een hele vrachtwagen vol vaten naar Mechelen gedenderd, net op tijd… Daags na de match brengen Corneel en Steven de recette naar vereffenaar Joan Dubaere en nooit vergeten zij zijn verbaasde reactie: ‘Zó veel geld?!?’ Mede door die opbrengst besluit Dubaere enkele dagen later om KV het seizoen te laten uitspelen.

25 januari 2003

KV Mechelen begint met een piepjonge noodploeg aan de terugronde en krijgt meteen Anderlecht op bezoek. De perfecte vuurdoop voor de volledig vernieuwde tappersploeg: de club moet van de vereffenaar immers verplicht voortwerken met onbezoldigde vrijwilligers en vindt serieuze versterking bij de supportersclubs Hoger Op (via Maurice Verheyden) en ’t Wit Huis (via Cisse Goossens). Het kantinneke onder de staantribune wordt nu volledig gebruikt voor de bezoekers. De fans van Club Brugge, die twee weken later op bezoek komen, gedragen zich zo boertig tegenover onze tappers, dat enkelen van ons in een emmer plassen en… Waar of niet? Het zal een legende blijven…

Gedurende de hele reddingsactie was de kantine de uitvalsbasis voor vele activiteiten

26 februari 2003

KV Mechelen redt zijn voortbestaan dankzij een akkoord met de ex-spelers over de achterstallige betalingen in het Congrescentrum van Elewijt. Na die historische vergadering zakken de supporters naar de kantine af om een feestje te bouwen tot in de vroege uurtjes. De legendarische foto, met een gelukzalige Marc Uytterhoeven boven op een stoel, wordt dan in de kantine genomen. Gedurende de hele reddingsactie was de kantine de uitvalsbasis voor vele activiteiten. Soms tot onvrede van Corneel, die de kantine tot ’s nachts openhield omdat Uytterhoeven en zijn kornuiten bleven hangen. “Maar ik moest er ’s morgens vroeg terug uit, terwijl Uytterhoeven tot ’s middags in zijn bed stak”, lachte Corneel dan groen.

24 mei 2003

KV Mechelen neemt afscheid van eerste klasse met een emotionele 3-2 zege tegen Moeskroen. De club doet een speciale actie om de supporters te bedanken en verkoopt alle dranken aan 1 euro. Het wordt opnieuw een superdrukke dag. Wanneer de vaten in de tentjes op de hoofdparking leeg zijn, is er geen tijd te verliezen en Fons Swiggers moet een vol vat (toch zo’n 72 kilo) boven zijn hoofd aanpakken. Amper neergezet krijgt hij het volgende al naar zijn hoofd geslingerd. Hij heeft er nu nog rugpijn van.

10 september 2003

Voor het eerst in lange tijd mag KV Mechelen in haar stadion nog eens een internationale match organiseren: de belofteninterland België – Kroatië, een hele eer voor een derdeklasser. De UEFA verplicht ons de bezoekerskantine open te doen voor Kroatische fans. Uiteraard vragen wij aan onze Joego-coach Zivica Kanacki om een prijslijst voor deze mensen samen te stellen in de juiste taal. Leuk gevonden, al zeggen we het zelf, maar vlak voor de aftrap van de interland worden we door de stewards opgebeld met de vraag waar die prijslijsten vandaan komen. De woedende Kroatische fans hadden die van de muren gescheurd, omdat ze opgesteld waren in een… Servisch dialect, allicht eigen aan Kanacki, maar met de burgeroorlog in het geheugen een pijnlijke vergissing. Rellen worden maar ternauwernood vermeden…

26 september 2003

KV Mechelen beleeft een heuglijke dag: ondanks een moeizame competitiestart gaan de mannen van Kanacki winnen op RC Mechelen. Grégoire en Mehmedovic beslissen de hete en spannende derby, waarna de duizenden kakkers zingend en dansend naar KV wandelen en daar het feestje tot in de vroege uurtjes voortzetten in de kantine.

december 2003

De tappers proberen iets nieuws: de kantine elke dag openhouden in de hoop er een vaste stamkroeg voor KV-supporters van te maken. Maar de opkomst valt tegen, mede door de schuld van de oude chauffage-ketel in de kantine. Die begeeft het net in die periode en loodgieter Swa Hofmans heeft dagen nodig om het ding weer aan de praat te krijgen. Gevolg: de vrijwillige tappers én de schaarse klanten brengen hun dagen klappertandend en in vriestemperaturen in de kantine door. De chauffageketel, door Corneel steevast ‘dieje ouwen dorsmolen’ genoemd, zal door de jaren heen voor veel angstige momenten zorgen. Hoe kouder het wordt, hoe moeilijker hij op gang komt… Het aantal keren dat Cisse Goossens naar Corneel belt met de mededeling: ‘De chauffageketel is stilgevallen’, is niet te tellen. Vaak was dat gelogen en wou Cisse Corneel horen klagen: ‘Ik krijg het ervan aan mijn hart’.

Deze twee tuinhuizen tegenover de kantine vormen nog steeds een belangrijke bron van inkomsten voor de club, zeker in de zomer

september 2004

De tap op KV wordt uitgebreid met een nieuwe drankstand: het tuinhuis, geposteerd aan de parking van Telenet. De groep-Cauwenbergh, voordien al actief in de unit, ontfermt er zich over, maar door de ongunstige ligging verhuist het tuinhuis een jaar later naar een plaats recht tegenover de kantine. Tot woede van het bestuur, dat na amper één jaar weer een kraan moet voorzien voor het transport. In 2006 komt er nog een tweede, veel groter, tuinhuis bij: de Villa. Deze twee tuinhuizen vormen nog steeds een belangrijke bron van inkomsten voor de club, zeker in de zomer.

februari 2005

Onder het motto: ‘We moeten alles eens proberen’ verkopen we in de kantine nu ook warme snacks: kleine pizza’s, croque-monsieurs en Krak Kroks worden in twee oventjes warm gemaakt en aan de man gebracht. Het systeem loopt goed tot de derby op RC Mechelen in april 2005: de kantine wordt opengehouden voor de supporters die zich niet op vijandig terrein willen/durven begeven en al gauw zijn de snacks uitverkocht. Er wordt gebeld voor een extra levering en de leverancier maakt van de chaotische situatie gebruik om een veel te grote lading snacks af te gooien. Gevolg: al snel is een grote hoeveelheid pizza’s en Krak Kroks over datum en dus niet meer verkoopbaar. Cisse en Steven hebben er nog maanden van gegeten telkens ze op KV kwamen om de tap van het komend weekend voor te bereiden.

24 april 2005

KV kan kampioen worden in derde mits een zege op concurrent Kapellen en reist, vanuit de kantine, met een colonne bussen naar Antwerpen. Een busje met tappers rijdt voorop, om na de match sneller te kunnen terugkeren om het feest in Mechelen in gang te zetten. Maar… Malinwa verliest met 3-2 en het busje kan samen met de hele stoet rustig terugbollen. De woede in het busje richt zich op Vanessa Van Craen, die stiekem een zak met champagneflessen heeft meegenomen en zo het noodlot heeft getart. De flessen blijven in de zak.

Een net aangekochte koelwagen maakte voor de match zoveel lawaai dat de politie… voorzitter Johan Timmermans in het holst van de nacht uit zijn bed belde om de stekker van de vrachtwagen uit te trekken

1 mei 2005

Eén week later viert KV Mechelen toch de titel in derde: het wint met 4-0 van Lyra, terwijl Kapellen op 0-0 blijft steken bij Denderleeuw. De Mechelse spelers en supporters moeten na het laatste fluitsignaal nog minutenlang wachten op het eindverdict in Denderleeuw, waarna een gigantisch feest Achter de Kazerne losbarst. Helaas niet voor de tappers: door het hete weer is de temperatuur van de vaten hoog opgelopen, waardoor er alleen… schuim uit de tapkranen vloeit. Tot woede van veel supporters. Gelukkig wordt een alternatief gevonden: omdat de voorraad water snel opgebruikt is, worden de flessen in de keuken op wonderbaarlijke wijze weer gevuld… aan de kraan. Die avond besluiten Corneel en Steven voortaan koelwagens in te zetten om de vaten bier op een frisse temperatuur te houden. De juiste beslissing, want sindsdien zijn er geen problemen meer met warm bier, maar het vergt wel heel wat organisatie om voor elke match in de zomer voldoende koelwagens te vinden. Corneel en Steven moeten zelfs tot in Rotselaar op zoek. Het eerste voertuig van ginds werkt alleen op benzine en valt om de haverklap uit, tot Rudi Candries ontdekt dat er geen koelvloeistof meer in de tank zit en bovenop de camion gaat staan om water bij te vullen en Corneel zo van een hartaanval redt. Steven gaat ’s nachts meermaals kijken of de koelwagens nog draaien. Eén keer had KV een reusachtig grote opligger gevonden, waarin alle vaten gekoeld konden worden. Die stond op de parking van Telenet, maar maakte de nacht voor de match zoveel lawaai dat de politie… voorzitter Johan Timmermans in het holst van de nacht uit zijn bed belde om de stekker van de vrachtwagen uit te trekken. “En hij had net een nieuwe poes”, lachte Corneel nog altijd.

De club schat het verlies door het stelen van vaten bier op zo’n 20.000 euro, de misdaad is nooit opgehelderd

augustus 2005

Er worden 45 vaten Maes Pils gestolen uit het stadion van KV. De dieven hebben hun moment goed gekozen: ze slaan toe op het moment dat Malinwa een oefenduel speelt op het veld van Willebroek en er dus niemand Achter De Kazerne aanwezig is. Ze zagen de sloten van de poorten stuk en gaan aan de haal met 2.700 liter bier. De club schat het verlies op zo’n 20.000 euro, de misdaad is nooit opgehelderd.

september 2005

De Nieuwe Kantine krijgt er een pronkstuk bij: een authentiek scorebord, met houten bordjes en in clubkleuren geschilderde namen. Een realisatie van Bertrand Peeters en Steven Tuyls. Helaas zullen in de loop der jaren veel bordjes verdwijnen: vooral die van Standard, Anderlecht en Beerschot blijken heel populair, zodat er elke zomer opnieuw geschilderd moet worden. Het bordje van Lierse wordt zelfs in twee gebroken en aan de nageltjes opgehangen.

16 oktober 2005

De reputatie van de Mechelse tappers verspreidt zich over heel België: bij de verplaatsing naar VW Hamme, in het eerste seizoen terug in tweede klasse, worden de Oost-Vlaamse kantine-uitbaters zo overrompeld door de talrijk meegereisde KV-supporters, dat onze eigen tappers achter de toog springen en meehelpen… Een gebaar dat enorm geapprecieerd werd door de mensen van Hamme.

De tent is razend populair en is ze uitgegroeid tot een cultplaats op KV

september 2006

Na jarenlang aandringen gaat bestuurslid Cisse Van Campenhout plots over tot de aankoop van een grote feesttent voor de overkant. De tent, weliswaar omstreden binnen het bestuur, blijkt een schot in de roos: de supporters van de staantribune hebben eindelijk een plaatsje waar ze overdekt van een pintje kunnen genieten. Onder de bezielende leiding van Steven Hoefnagels stijgt de omzet jaar na jaar. De tent overleeft letterlijk alle stormen en is tot vandaag één van de grootste sponsors van KV. Matchen van meer dan 50 vaten zijn geen uitzondering daar… In 2009 voorziet Hoefnagels de tent van een eigen koelcel: vrijwilligers gaan die afbreken in een kelder van een taverne in Weelde en bouwen ze weer op achter de tent. Intussen zijn er ook twee warmtekanonnen, een muziekinstallatie en discolichten en worden in de winter warme dranken (met verse soep en soms een jeneverke) geschonken. Steven Hoefnagels lacht weleens: ‘Ik heb alles in mijn tent, behalve stromend water’. Het water moet inderdaad uit een grote regenton komen… De werkomstandigheden zijn primitief: de vloer zakt hier en daar wat door en doet de cd-speler met zijn trillingen weleens uitvallen, de elektriciteit begaf het jarenlang om de haverklap, bij regenval was de vloer voor de oude blauwe tapwagen van Alken Maes spekglad en de tappers moeten zich behelpen met een oude, antieken kleerkast… maar desondanks is de tent razend populair en is ze uitgegroeid tot een cultplaats op KV.

Plots kwamen uit een mannentoilet een heer en even later… een iets jongere heer tevoorschijn. Voor wat de kantine allemaal niet goed is

25 oktober 2006

Tweedeklasser KV Mechelen wipt het ‘grote’ Germinal Beerschot uit de beker en viert na 120 bloedstollende minuten een dol feestje in de kantine. Zo dol dat de Mechelse politie ’s nachts moet langskomen na klachten van buurtbewoners wegens lawaai-overlast. En dat zal niet de laatste keer zijn dat de verantwoordelijken hun pas moeten afgeven. De muziek neemt in de kantines gaandeweg een steeds prominentere plaats in: Glen Mariën zorgt voor installaties, dj’s en soms zelfs laser-shows en rookmachines. Het draagt ertoe bij dat meer en meer jonge mensen langer blijven hangen in de kantines. Dezer dagen sluiten ook de tent en het klein kantinneke pas ver na elf uur en in de kantine gaan de lichten pas tussen 1u en 2u ’s ochtends uit. Daarbij nog een leuke anekdote: toen we na een match in 2011 de kantine ’s nachts afsloten, weerklonk er plots gestommel in de wc’s. Op het eerste gezicht leek er nochtans niemand meer aanwezig te zijn, maar plots kwamen uit een mannentoilet een heer en even later… een iets jongere heer tevoorschijn. Voor wat de kantine allemaal niet goed is!

juni 2007

De eindronde van 2007 blijft ook voor De Nieuwe Kantine één van de mooiste herinneringen van het afgelopen decennium, zoniet de allermooiste. KV Mechelen legt tegen concurrenten Lierse, Antwerp en Kortrijk een geweldig parcours af en beukt de poort naar eerste klasse weer open. Het worden drie weken van keihard werken, constant improviseren, maar vooral van plezier maken, veel feesten en nog veel meer pinten tappen. Voor de geladen thuisduels tegen Antwerp en Lierse wordt er ’s nachts zelfs gewaakt in het stadion, om vernielingen door rivaliserende supporters te verijdelen. Vooral de Catholics en terreinverzorger Franky Devroe nemen die taak op zich, maar ook enkele tappers doen mee om de drankpunten te ‘beschermen’. Tappen is trouwens vaak nachtwerk: het gebeurt heel vaak dat tappers als Steven Tuyls, Steven Hoefnagels, Kenny Cauwenbergh en Fons Swiggers ’s nachts de taps gaan opzetten opdat er een stevige ijsbank wordt gevormd voor de wedstrijd. Niet altijd evident, als je weet dat Franky Devroe ooit een wilde hond hield op KV en de security-mensen van Telenet in elke verdachte beweging de aanwezigheid van dieven vermoeden.

september 2007

Kort na de memorabele trip naar Bergamo vieren de tappers hun 5-jarig bestaan in restaurant de Peking Wok in Kontich. Corneel Van der Poel wordt door zijn dochter Petra nietsvermoedend naar Kontich gereden en krijgt van voorzitter Johan Timmermans een aandenken overhandigd.

De halve finale van de Beker betekent ook hét hoogtepunt voor de tappers: 247 getapte vaten, goed voor 45.000 pintjes, een omzet van 62.520 euro in één avond en de deuren pas toe om 5u ‘s ochtends…

21 april 2009

KV Mechelen bereikt hét hoogtepunt in het post-vereffening-tijdperk: in de halve finale van de Beker van België verslaat Malinwa Cercle Brugge na een ware thriller Achter de Kazerne. Het betekent ook hét hoogtepunt voor de tappers: 247 getapte vaten, goed voor 45.000 pintjes, een omzet van 62.520 euro in één avond en de deuren pas toe om 5u ‘s ochtends… . Ook de ticketverkoop voor de finale blijft memorabel: voor de verkoop van de laatste overblijvende tickets blijven sommige supporters overnachten voor het stadion. Wanneer Freddy Buelens, Marie-Jeanne De Pooter en Ilse Cauwenbergh om 6u ’s ochtends naar KV gaan om de kantine klaar te maken voor de stormloop, blijkt die kantine al bomvol te zitten.

1 augustus 2009

Freddy Buelens wordt de nieuwe hoofdverantwoordelijke voor de tappers. De Nieuwe Kantine krijgt een eigen koelcel: de ruimte naast de toiletten, tot dan toe gebruikt door de Harmonie voor het opbergen van hun materiaal, wordt omgebouwd tot een koelruimte. Het kost Corneel en Steven heel wat overredingskracht om het bestuur tot die beslissing te brengen, want de fanfare geeft de kamer niet graag af. Maar een koelcel is onontbeerlijk: anders moeten de vaten tussen de mensen vervoerd worden, met alle risico’s vandien.

7 mei 2011

KV Mechelen sluit het seizoen af met een spectaculaire 4-3 zege tegen Lierse, waarna een groots feestje losbarst in de kantine. Zelfs oud-vedette Bjorn Vleminckx, net verkocht van NEC Nijmegen aan Club Brugge, kruipt zelf achter de tapkraan om pintjes te tappen, samen met zijn goede vriend Olivier Renard. Het is niet de eerste keer dat spelers komen helpen: op de fandag in 2005 neemt Patrick Goots plaats achter de tap. Geen verrassing, want de Kempenaar, die KV even voordien met 30 treffers naar de titel in derde klasse heeft geloodst, houdt van een pintje en een sigaretje. De spelers zijn trouwens graag geziene gasten in de kantine, vooral in de jaren in derde en tweede klasse zakken sommigen tot lang na de match ‘bij ons’ door. De koningen: Yves Thijs met zijn geweldige aanhang uit Limburg, Jeroen Mellemans met zijn broer Stijn, Kevin Geudens en natuurlijk Bjorn Vleminckx. Wie geen fan is van volksfeesten: Marc Brys. De nochtans minzame Antwerpenaar komt slechts één keer in de kantine: op 23 oktober 2010 na de 5-1 zege tegen zijn ex-club Beerschot, meegesleept door zijn wedstrijdscout en gelegenheidstapper Johnny De Fré. Probleem: Brys lust geen bier en vraagt een wijntje, helaas niet te verkrijgen in de kantine. Gelukkig vindt Freddy ergens tussen alle rommel nog een fles en na lang zoeken naar een kurkentrekker kan Brys toch genieten van zijn favoriete drankje.

1 november 2011

Op Allerheiligen organiseert supportersclub De Nieuwe Kantine, ontstaan uit de tappers in 2002, al zijn tiende pannenkoekenbak in de kantine. De kantine wordt vaak door verenigingen en privé-personen gebruikt wordt voor feestjes, vieringen, restaurantdagen, fuiven en communiefeesten. Ooit moeten we Corneel zelfs tegen zijn zin in een taxi duwen als hij teveel witte wijn gedronken heeft op de damesfuif in de kantine.

De intrede van het kerstvoetbal heeft ook gevolgen voor de tappers

december 2011

De intrede van het kerstvoetbal heeft ook gevolgen voor de tappers: ze dragen vaak kerstmutsen en versieren de kantines met lichtjes, slingers en bollen. Er wordt in die periode glühwein verkocht, waarin Freddy telkens een ‘klein scheutje’ Amaretto giet… Nooit vergeten we de nacht na de Nieuwjaarsreceptie in januari 2005, toen Bertrand Peeters, Corneel en Steven mandarijntjes pelden voor de glühwein en… toenmalig hoofdtrainer Rik Van de Velde plots binnenkwam, mee ging pellen en tot ’s ochtends vroeg zijn hart uitstortte over de rotte sfeer in de groep. In het klein kantinneke onder de staantribune, waar de groep-Cauwenbergh niet om een stunt verlegen is, gaan ze in de kerstperiode het verst: Karolien De Meyer, Evi Van Sweevelt en Nele Coenen verkleden zich volledig als kerstelfjes, tot jolijt van de vaste stamgasten. Ook Corneel kan zijn aandacht die avond maar moeilijk bij de kassa houden. Helaas verloopt kerstvoetbal niet altijd even vlekkeloos. In de winter van 2007 spuit een KV-supporter, verkleed als kerstman, een heel brandblusapparaat leeg in de tent. Bij gebrek aan sneeuw wilde hij een wintersfeer creëren…

28 juli 2012

De tappers nemen de achtste horecaplaats in het Argos Stadion onder hun hoede: na de kantine, het klein tuinhuis, het groot tuinhuis, de tent, het tentje buiten de tent, het klein kantinneke en de bezoekers valt nu ook de Business Club, de opvolger van de opgedoekte Club 25, onder onze bevoegdheid. In de prachtig vernieuwde zaal kunnen de leden van de Business Club voortaan ook genieten van een heerlijk buffet. De drankuitbating wordt verzorgd door de eigen tappers, onder leiding van Hans Van der Biesen. Ter gelegenheid van de eerste competitiematch tegen Charleroi opent de Business Club voor het eerst haar deuren.

Het is exact tien jaar geleden dat de tappers een eerste keer tapten op KV Mechelen

14 september 2012

Het is exact tien jaar geleden dat de tappers een eerste keer tapten op KV Mechelen. Dat historisch moment wordt gevierd in de kantine, met meer dan 100 tappers en oud-tappers bij elkaar. Na tien jaar hard werken en veel plezier maken mogen we vol trots terugblikken op een fantastisch parcours.

Deze mensen hebben de afgelopen tien jaar soms/vaak/altijd mee getapt op KV Mechelen, waarvoor onze ongelofelijke dank:

David Aelterman, Peter Aelterman, Agnes Aems, Anja Aems, Piet Aems, Rita Aems, Jade Andries, Lins Andries, Patrik Andries, Kjell Baeyens, Isabella Baszik, Anja Begois, John Begois, Steve Begois, Wilfried Belmans, Laurence Benoit, Glen Bernaerts, Sera Bijnens, Tine Borghs, Ann Bossuyt, Jurgen Bouwens, Katleen Broothaers, Saskia Broothaers, Carmen Bruynseels, Freddy Buelens, Godelieve Buelens, Maries Buelens, Monique Buelens, Greet Budts, Bas Bulteel, Bjorn Busschots, Geert Callaert, Rudi Candries, Stef Casteels, Dirk Cauwenbergh, Gert Cauwenbergh, Ilse Cauwenbergh, Kenny Cauwenbergh, Kevin Cauwenbergh, Sonja Celis, Patrick Ceulemans, Gunter Ceuppens, Geert Claes, Nele Coenen, Kenneth Cornelis, Tina Coutteniers, Greet Cremie, Jean-Pierre Crol, Jurgen Crol, Linda Cuyvers, Renilda Cuyvers, Diane De Belder, Gi De Belder, Greta De Belder, Frank De Bie, Kristof De Ceulaer, Filip De Ceulaer, Patrick De Cleyn, Jean De Decker, Johnny De Fré, Marc Dehaes, Jos Dehaes, Liliane De Hondt, Kirsten De Keyser, Ronny De Laet, Luc De Maeyer, Ben De Meyer, Danny De Meyer, Karolien De Meyer, Tom De Meyer, Viviane De Meyer, Liesbeth De Nys, Marie-Jeanne De Pooter, Tamara Derkinderen, Christel De Roover, Willy Desenfants, Peter De Smet, Greet De Vos, Lisette De Vos, Franky Devroe, Sandra De Wachter, Geert De Win, Cindy De Winter, Sven De Winter, Jan De Wit, Ellen De Wolf, Cindy Duchesne, Davy Duchesne, Dimi Duchesne, Ahmed El-Haou, Julien Faes, Luc Faes, Marc Faes, Dean Feremans, Lieve Feremans, David Geens, Glen Geyselings, Peggy Ghekière, Sander Grietens, Caroline Ghigny, Sonja Gijselings, Cisse Goossens, Cindy Heremans, Steven Hoefnagels, Christel Hofmans, Els Huybrechts, Joris Huysmans, Kurt Ilegoms, Mark Iwens, Geert Janssens, Ivo Janssens, Steven Janssens, Doris Kanacki, Zivica Kanacki, Koen Kesselaers, Zeno Kesselaers, Jesse Lambrechts, Gi Lauwereyssens, Kevin Lauwers, Eveline Leemans, Wietse Leemans, Gunther Lelièvre, Tom Lembrechts, Frank Maeremans, Bart Maes, Glen Mariën, Ingo Mariën, Davy Mees, Rudi Mees, Rudiger Meeus, Pieter Meijlaers, Koen Merckx, Kelly Meulders, Heidi Meys, Michael Mispelters, Alain Moding, Hilde Muysoms, Hanne Nagels, Annick Nuytkens, Tony Nuyts, Rosa Olbrechts, Els Pauwels, Stefaan Pauwels, Bertrand Peeters, Philemon Peeters, Philippe Peeters, Steve Peeters, Willy Pellegrims, Giulia Pilurza, Alain Plas, Gunter Pluymers, Lisa Prinsen, Tess Provinciael, Dennis Renders, Kim Rieberghe, Julien Rijmenants, Marcella Rombouts, An Roofthoofd, Vanessa Sarens, Djani Schallenberg, Johan Schallenberg, Karl Schelkens, Tim Schellens, Britt Schiettecatte, JP Schiettecatte, Lynn Schiettecatte, Eric Seeuws, Karl Sennesael, Billie Silverans, Erik Slootmans, Evi Slootmans, Paul Smeets, Joeri Somers, Karen Sontrop, Victor Spruyt, Vera Stroobants, Fons Swiggers, Greet Swiggers, Nancy Swiggers, Kenneth Symons, Julie Temmerman, Alex Tordoir, Pallieter Tordoir, Geert Torfs, Wendy Troch, Ine Tuyls, Stefaan Tuyls, Steven Tuyls, Carine Van Asch, Annick Van Bets, Wendy Van Caeseele, Gilbert Van Craen, Vanessa Van Craen, Bart Van Dam, Leen Van Den Bergh, Luc Vandenberghe, Evi Van den Brande, Walter Van den Brande, Marc Van Den Broeck, Luc Vandenbroucke, Senne Van den Veegaete, Leen Van den Zegel, Karel Van den Hout, Sonja Van der Auwera, Hans Van der Biesen, Willy Van der Biesen, Guy Vanderhulst, Corneel Van der Poel, Petra Van der Poel, Edgard Van der Sande, Mario Van der Taelen, Maria Van Der Zande, Jasmina Vanderzypen, Jurgen Van Dessel, Geoffrey Van de Voorde, Stephane Van Ettinger, Michel Van Hauwenis, Benny Van Hees, Tanja Van Herck, Philomène Van Hoof, Jan Van Itterbeeck, Caroline Van Lier, David Van Loo, Kevin Van Loo, Johny Van Loock, Willem Van Praet, Natascha Van Releghem, Marie Van Roosbroeck, Fred Van Santvoort, Evi Van Sweevelt, Bart Verbeiren, Hilde Verbinnen, Wim Verbinnen, Eddie Verbist, Karine Verhaeghen, Sven Verheyden, Ellen Verhoeven, Paul Verhoeven, Tine Verlinden, Caroline Vermeiren, Shana Verschueren, Jos Vertommen, Christianne Vervloet, Leo Vluymans, Stefanie Vos, Rudi Vranckx, Rita Vrijsen, Walter Vrijsen, Christiaan Walgraef, Nathalie Watrin, Sophie Weckhuysen, Cindy Wijns, Kelly Wijns, Marleen Wouters, Mia Wouters, Stephane Zegers, Dalila Ziane.

(We hebben volledigheid nagestreefd in dit overzicht van alle tappers, maar allicht is dat niet gelukt, omdat er zovelen de revue gepasseerd zijn. Aan hen die we vergeten zouden zijn: onze excuses. Aan hen die zich nog andere tappers herinneren: meld het ons!)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*